Lopend initiatief in 't Goy

In oktober 2017 heeft het college van B&W een tijdelijke vergunning afgegeven voor een zonneveld van 14,6 hectare in ’t Goy in afwachting van een subsidieaanvraag uit de landelijke Stimuleringsregeling Duurzame Energie. Direct omwonenden zijn betrokken door de initiatiefnemer, in samenspraak met de gemeentelijke gebiedscoördinator.

Samen investeren

Kunt u geen of niet voldoende zonnepanelen kwijt op uw dak? Of heeft u juist een geschikt dak voor veel panelen, maar u wilt of kunt hier niet zelf in investeren? U kunt samen met andere inwoners en bedrijven in Houten een coöperatie starten. De lokale energiecoöperatie Opgewekt Houten heeft hier al ervaring mee opgedaan op sporthal De Kruisboog in Houten. Wellicht kunt u samen gebruik maken van ofwel de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE) of van de Regeling Verlaagd Tarief (‘Postcoderoos’).

Meer over Regeling Verlaagd Tarief

 

Deze belastingmaatregel is bedoeld voor particuliere huishoudens en bedrijven die zelf in de nabije woonomgeving duurzame energie willen opwekken. De Postcoderoos zorgt voor een belastingkorting op je energierekening. Als er een duurzame energie-initiatief is in een postcode mogen de aangrenzende postcodes hier aan meedoen. Voor meer info: Opgewekt Houten.

Lees minder

Zonnedak Zoutdepot Rijkswaterstaat

Op het dak van de zoutopslag van Rijkswaterstaat aan de A12 in Houten komen ongeveer 1600 zonnepanelen. In september 2017 is 80% van de panelen al gekocht door deelnemers uit Houten en andere gemeenten in de nabije regio. Ze krijgen hun investering in ongeveer 8 jaar terug via hun energierekening. Ze gebruiken daarvoor de Regeling Verlaagd Tarief.

Dit is project is een doorstart van het project SamenZon. Het energiebedrijf E.ON is daar in het voorjaar van 2017 mee gestopt. Green Energy Facilities heeft deze rol overgenomen. Leden van de lokale energiecoöperatie SamenZon Houten hadden al voor een groot deel van de panelen ingetekend. Nu is deelname mogelijk via een overstap naar de nieuwe coöperatie OnzeZon Houten.

Naar projectwebsite