Groenedijkje, 't Goy

Status: in werking

In ’t Goy komt staat zonneveld van Houten. Dit zonneveld heeft een oppervlakte van 14,6 hectare. Op dit terrein is ruimte voor 46.545 zonnepanelen. De zonnepanelen hebben een gezamenlijk vermogen van circa 14,4 MWp. Hier kunnen meer dan 4.000 huishoudens van elektriciteit worden voorzien. in het voorjaar van 2020 is dit zonneveld in werking getreden.

Provinciale weg, Schalkwijk

Status: vergund

Dit zonneveld heeft een oppervlakte van 16,4 ha en heeft een gezamenlijk vermogen van circa 16,5 MWp. Een zonnepark met deze oppervlakte kan circa 4600 huishoudens van elektriciteit voorzien.

Oostrumsdijkje – Beusichemseweg, 't Goy

Status: vergund

Het perceel heeft een oppervlak van ca. 16,5 hectare en bestaat uit ongeveer 46.000 panelen. Dit zonneveld levert jaarlijks genoeg stroom voor 3.800 huishoudens.
Naar verwachting wordt het zonneveld in 2021 operationeel.

Samen investeren

Kunt u geen of niet voldoende zonnepanelen kwijt op uw dak? Of heeft u juist een geschikt dak voor veel panelen, maar u wilt of kunt hier niet zelf in investeren? U kunt samen met andere inwoners en bedrijven in Houten een coöperatie starten. De lokale energiecoöperatie Opgewekt Houten heeft hier al ervaring mee opgedaan op sporthal De Kruisboog in Houten. Wellicht kunt u samen gebruik maken van ofwel de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE) of van de Regeling Verlaagd Tarief (‘Postcoderoos’).

Meer over Regeling Verlaagd Tarief

 

Deze belastingmaatregel is bedoeld voor particuliere huishoudens en bedrijven die zelf in de nabije woonomgeving duurzame energie willen opwekken. De Postcoderoos zorgt voor een belastingkorting op je energierekening. Als er een duurzame energie-initiatief is in een postcode mogen de aangrenzende postcodes hier aan meedoen. Voor meer info: Opgewekt Houten.

Lees minder

Zonnedak Zoutdepot Rijkswaterstaat

Op het dak van de zoutopslag van Rijkswaterstaat aan de A12 in Houten komen ongeveer 1600 zonnepanelen. In september 2017 is 80% van de panelen al gekocht door deelnemers uit Houten en andere gemeenten in de nabije regio. Ze krijgen hun investering in ongeveer 8 jaar terug via hun energierekening. Ze gebruiken daarvoor de Regeling Verlaagd Tarief.

Dit is project is een doorstart van het project SamenZon. Het energiebedrijf E.ON is daar in het voorjaar van 2017 mee gestopt. Green Energy Facilities heeft deze rol overgenomen. Leden van de lokale energiecoöperatie SamenZon Houten hadden al voor een groot deel van de panelen ingetekend. Nu is deelname mogelijk via een overstap naar de nieuwe coöperatie OnzeZon Houten.

Naar projectwebsite